Støt de lokale bagerier

Byportaler.dk står bag og har udviklet siden lokalebagerier.dk, da de til dagligt arbejder med at hjælpe butikker og mindre virksomheder med at blive set, og med en portal som denne bliver dette muliggjort.

På selve siden er der blevet gjort et forsøg for at samle så meget information omkring de lokale bagermestre som overhovedet muligt. Dette er med det formål, at vi som samfund skal have mere fokus på et fag, der absolut aldrig må glemmes, nemlig bagerfaget.

Et sjovt eksempel på hvor vigtigt netop dette fag er, for vores eksistensgrundlag er børnesangen der starter med “Der bor en bager på Nørregade…”. Denne børnesang kan spores helt tilbage til Dansk Folkemindesamling, Svend Grundtvig Samling 1883/107. Og hvem kender ikke den sang, og har fået den sunget da man var barn?

Hvorfor skal du støtte den lokale bager?

Man kan vidst ikke komme uden om, at de lokale bagerier får kamp til stregen i disse tider. Det at være bager har ændret sig, da man nu også finder diverse udbud af bake-off fra alle landets supermarkeder. Dette har derved gjort, at bagværk som er købt hos en af de lokale bagerier efterhånden ses mest som en luksusvare.

Når det så er sagt, så er der ikke nogle mennesker, der kan argumentere imod, at der er noget helt særligt over brød, kager og andet fra det lokale bageri. Det smager simpelthen bare bedre, og det er en helt anden kvalitet, end den du finder hos det lokale supermarked.

Det er vigtigt at huske på, at bagerierne først og fremmest er en del af den danske kultur, og det i sig selv er en fremragende grund til at vælge at støtte op om de lokale bagerier. Franskbrød, boller, rundstykker, kager og ikke mindst wienerbrød er en spise hele Danmarks befolkning jævnligt sætter tænderne i, og rent faktisk også noget vi er blevet kendte for ude i den store verden.

Bagerierne og de lokale bagere har været med til at sætte Danmark på verdenskortet, og netop af samme årsag skylder vi dem at støtte op om dem, og blive ved med at dyrke den kultur og tradition som de står for, også selvom det nu er blevet nemmere bare at anskaffe anstændige eksempler på det samme. Vil man ikke hellere have bagværk med høj kvalitet? Bagværk hvor man ved, at det er lavet via det klassiske og traditionelle håndværk, hvor vi rent faktisk dyrker den gamle kunst?

Derfor skal du støtte den lokale bager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.