I dag er der et stort fokus på sundhed og livsstil. Dette gælder ikke kun i privaten, men også på offentlige institutioner og uddannelser. Hver dag sender mange deres børn i skole med madpakke af eget valg. Det er vidt forskelligt hvad man selv mener at ens barn skal indtage i løbet af en dag. Det er dog blevet undersøgt og bevist, at der er en stor sammenhæng mellem hvad børn indtager og hvor godt de trives og lærer under en uddannelse. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på sundheden for børnene og dernæst lave nogle tiltag for at sikre dette.

Giv børnene ekstra sundhed

 

En måde hvorpå man kan sikre at eleverne får vitaminer og ordentligt brændstof, er ved at få leveret frugt til skoler og uddannelser. Mange skoler har mælkeordninger til frokost, hvor børnene får en lille karton mælk for at sikre at de får kalk, som også er vigtigt for deres sundhed. Dog kan det godt være et problem, hvis deres madpakke er fyldt med hvidt brød og chokolademadder. Eller måske har mor og far lagt lidt gulerødder og et æble i tasken, men det er blevet kedeligt og blødt i løbet af dagen. Derfor kan en frugtordning være midlet til en sundere trivsel. Det kan være svært at skulle diktere de private spisevaner og med frugtordning kan forældrene selv styre hvad børnene skal have med og samtidig være sikre på at de får nogle gode vitaminer. Kosten betyder meget for alle mennesker, men især i de tidlige år, hvor udviklingen stadig er på sit højeste og man samtidig skal lære en masse basale evner og færdigheder. Voksne mennesker kan i dag forsøge at sluge en spinatjuice, men den går ikke rent ind hos de fleste børn. Frugt er sødt og smager af meget af det slik de glæder sig til om fredagen. Derfor er det lettere at få vitaminerne i børnene gennem frugt.

Lad børnene motionere

 

Udover sund kost er der andre faktorer som også er med til en sundere trivsel og livsstil. Motion har stor indvirkning på hjernen for alle aldersgrupper og børn og unge er ikke en undtagelse. Heldigvis går de fleste børn til fritidsaktiviteter, som er rigtig godt for deres indlæring og forbrænding. Dog kan det stadig være en god ide at give børnene nogle aktiviteter på skolen, så de ikke mister fokus ved at være limet fast til stolen under deres uddannelse. Dette kunne være aktiviteter i forbindelse med undervisning og krav på at børnene skal være ude i løbet af frikvartererne. Børn har et andet energiniveau end voksne og har samtidig også en kortere sammenhængende koncentrationsperiode. Med sund kost og motion vil både lærere og elever opleve en mere fokuseret undervisning og et større læringsniveau på alle uddannelser.

 

En sundere skolegang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *