Et hjemmekontor skal passes

Der er mange danskere der arbejder hjemmefra i Viborg, og har gjort det i snart lang tid. Corona-epidemien er langt fra slut, så det vil med garanti fortsætte en rum tid endnu. Men selv når epidemien er døet ud, så vil vi sandsynligvis beholde vores hjemmekontorer i vid udstrækning. Mange firmaer og deres ansatte ser store fordele ved den fleksibilitet som det yder især den ansatte. Det kan dog også være en kontant fordel for firmaet, hvis dette kan nøjes med at leje færre kontorkvadratmeter i fremtiden. I denne nye virkelighed med hjemmekontorer er det vigtigt at tage hånd om arbejdsmiljøet derhjemme. 

Fra stole til vægge

Det første skridt som de fleste firmaer tager når det handler om at forbedre sine ansattes hjemmearbejdspladser, det er at sørge for gode kontorstole derhjemme. Herefter eller samtidigt kommer en ekstern skærm, der sikrer at man kan have en god og nem adgang til sit arbejde. Når disse ting er gjort, er der dog en risiko for, at videre bestræbelser bliver lagt tilbage i skuffen. Når de allermest presserende ting er i orden, så er det nemt at lade der råde en stilhed omkring hvorvidt arbejdsforholdene er gode. Hvis man har en god chef, så skal det herfra anbefales at man tager en åben snak om hvad der kan gøres for at sikre et godt miljø, når man arbejder derhjemme. Et par enkle ting der kan gøre en forskel er dels nogle grønne planter, en lille kommode til småting, og så nymalede vægge. Denne sidste ting vil mange nok overse, men det er faktisk den bedste genvej til at have oplevelsen af at være i et nyt, rent og harmonisk rum. Ofte vil den ansatte vælge et gæsteværelse eller lignende værelse der er til overs, og dette vil ikke nødvendigvis være i en særligt præsentabel stand. Det er dog et medansvar for firmaet at gå ind i dette, og hjælpe til med at få indrettet og eventuelt malet på det nye hjemmekontor.

En lille udgift for en stor effekt

Det at få en professionel maler i Viborg ud en halv dag for at male et hjemmekontor er en meget lille omkostning for et firma, men det vil gøre en verden til forskel for den person, der dag ud og dag ind skal sidde på få kvadratmeter og præstere. Det at have rene, hvide vægge skaber baggrund for en uforstyrret arbejdsproces, og det inspirerer til effektivitet og fokus. Et kontor bør være enkelt, så udgifterne vil under alle omstændigheder ikke komme højt op for virksomheden. Det er meget nemt at tro, at alt er gjort med en ekstern skærm og en kontorstol, men det ville ikke være rimeligt overfor den ansatte. Som moderne kontorbruger forventer man sig mere end dette, og kan derfor også godt tillade sig at bede om det. 

 Hvis virksomheden virkelig vil gøre noget for sine ansatte, så kan den tilbyde at lade malerne gå en omgang i hele huset. Det er en større udgift, men det vil også virkelig sprede glæde og er en kreativ form for frynsegode.

Få malet dit hjemmekontor med friske farver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *