Vedligeholdelse af fritidsbolig

Når det gælder vedligeholdelsen af sit fritidshus, hvad enten denne er et sommerhus eller et kolonihavehus, så er der mange ting man ikke får gjort i tide, fordi man heller vil bruge sin tid i huset på hyggelige ting, især ude i haven. Det er jo helt naturligt, da man har anskaffet sig den lille ejendom for netop at slappe, eller i hvert fald at lave arbejdsopgaver man nyder. Det er dog vigtigt at holde sådan et hus vedlige, og derfor er denne artikel skrevet som en venlig opfordring og påmindelse, men også som en hjælp. Man behøver nemlig ikke gøre alting selv, og nogle opgaver er bedst helt at overlade til de professionelle.

Foråret er på vej

Vinteren går på hæld, og de første glimt af foråret kan anes i kalenderen. Det betyder at det er sæson for at få malet facaden på fritidshuset. Det er vigtigt at få gjort dette, da det beskytter træværket. Hvis først man tillader den gamle maling at skalle af, så begynder huset at forfalde, og det bliver endnu mere uoverskueligt at tage sig af det. I stedet bør man være proaktiv, og ja, det er jo ikke ligefrem det man har mest lyst til. Dette er dog også en af de opgaver man ikke selv bør tage sig af. Det kræver viden og erfaring at få malet ordentligt, og det er også afgørende at man vælger en maling der passer til træet. Disse grunde lagt oven i det faktum, at de færreste har lyst til selv at bruge de første dage med solskin på at male sit fritidshus, og vi står med et nemt regnestykke, hvor facit er, at man skal kontakte en lokal maler. Det har heldigvis aldrig været nemmere at finde en maler, da man nu kan gå på nettet og få hjælp. Selvom man ikke kender en maler i lokalområdet hvor man har fritidshus, så kan man med hjemmesider som maler-oversigt.dk, nemt oprette sit projekt i det angivne postnummer, og så sørger hjemmesiden for at indhente tilbud fra op til tre lokale malerfirmaer. Så kan man blot tage stilling til tilbuddene efterfølgende, og vælge den maler man foretrækker.

Fagfolk er pengene værd

Når det gælder noget så afgørende som maling af facaden på et fritidshus, så er det alle pengene værd at finde et professionelt malerfirma til opgaven. Det koster naturligvis nogle penge, men de fleste vil blive forbavset over hvor billigt det rent faktisk er. Da uddannede malere er markant hurtigere end amatører, så har man som amatør svært ved at gætte på hvor lang tid en maleropgave vil tage. Dette fører til positive overraskelser hos mange, og er endnu en god grund til at finde en maler, fremfor at begynde at tage chancer selv. Det er både et spørgsmål om materialer, men også malerteknikken, der gør forskellen på det flotte og det middelmådige. Lad forårets lys føre dig ud i haven og dens mange små hyggelige opgaver, mens malerfirmaet hjælper dig med facaden. God sommer!

Giv dit fritidshus en makeover med frisk maling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *