Selv om Danmark længe har haft ry for at være cyklisternes land, er der stadig meget at savne på den front. Mens vi inde i storbyerne nyder godt af brede og velholdte cykelstier, har man i de mindre lokalmiljøer ofte måtte tage til takke med siden af landevejen. Det har desværre været årsag til flere ulykker, men mest af alt har det betydet, at flere har taget bilen eller bare holdt sig indendørs fremfor at tage cyklen.

Den tendens lader dog endelig til at være ved at vende. Man er, på kommunalt plan, endelig begyndt at lægge nye cykelstier i flere af de glemte lokalområder. Det vil utvivlsomt gøre noget godt for de lokalområder og landsbyer, der nu sikkert kan sende børnene afsted i skole på cykel eller tage cyklen fremfor bilen på arbejde. På sigt er buddet endda, at det vil betyde stigende huspriser og befolkningstal i de små landsbyer. Langt de fleste af planerne om cykelstier er dog endnu kun cykelstier, så selv om lokalbefolkningerne er blevet lovet medbestemmelse, er det endnu ikke muligt at tale konkret.

Børn og voksne bør udvise varsomhed i trafikken

Det varer dog ikke længe, før planerne bliver igangsat, så allerede nu kan det være en god ide at forberede tilværelsen som cyklist. Det kan være, du beslutter dig for at cykle på arbejde eller i hvert fald køber cykelhjelme til hele familien på cykelshoppen. Der kan også indkøbes meget andet sjovt og spændende cykelgrej, men gode cykelhjelme er utvivlsomt det vigtigste til de mange nye, håbefulde cyklister. Som nævnt tidligere, bliver flere af dem bygget i områder, der tidligere har oplevet ulykker, og selvom cykelstierne gerne skal forhindre den slags, er cyklisten altid den bløde trafikant. Derudover er det vigtigt at bemærke, at der, på trods af de nye, gode cykelstier, endnu ikke er den samme kultur eller vished omkring cyklister i trafikken. Derfor er det vigtigt at udvise varsomhed ved for eksempel troskyldigt at iføre sig cykelhjelme samt lære børnene at gøre det samme.

Der er dog også mange andre måder end cykelhjelme at udvise forsigtighed i trafikken som cyklist. For eksempel er cykelstierne også en ideel mulighed for at lære børnene, eller de mindre erfarne voksne for den sags skyld, om hvordan man opfører sig i trafikken.

Gør brug af cykelstierne

Al den snak om cykelhjelme og sikkerhed bør dog ikke overskygge den glædelige nyhed, det for mange udgør, at der endelig bliver arbejdet på nye projekter i deres lokalområde. Er I nogle af de heldige, er det derfor bare med at få den brugt og fejret. Det kan gøres på mange måder. Som nævnt tidligere, kan cykelstien nemt indarbejdes i hverdagen ved at cykle på arbejde eller lade børnene cykle over til deres venner. Alternativt er det dog også oplagt at oprette cykelklubber eller afholde begivenheder centreret omkring den nye cykelsti i lokalområdets allerede eksisterende foreninger. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at de nye cykelstier vil byde på megen glæde og mange muligheder.

Flere lokale cykelstier kommer til at betyde flere cyklister

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *