Vinduet er en af de mest oversete dele af et hus. Det er nemt at rengøre, og det fylder ikke meget, men du kan aldrig gå galt i byen med at passe på dine vinduer. Her vil vi tale om nogle redskaber, som du skal bruge til at rengøre vinduer, samt hvor ofte du skal gøre det, og hvilken slags rengøringsmiddel du skal bruge.

Hvis du er helt grøn indenfor vinduespudsning, så er det ikke ualmindelig, at man stille sig selv spørgsmålet: “hvordan pudser man vinduer?“. Her får du en udførlig guide, til dig, som er nybegynder.

Det skal du bruge:

For at pudse sine vinduer korrekt, så kræver det faktisk ikke det helt store. Du skal faktisk bruge 6 ting, for at pudse.

  1. En balje eller en spand
  2. Vand (gerne regnvand)
  3. Lidt opvaskemiddel
  4. En svamp eller indvasker
  5. En skraber (en god en af slagsen)
  6. En tør klud (måske to)

Forbered vand

Nøgleordet for en god vinduesvask er, at man har vand. Vand alene, kan dog ikk skabe mirakler, derfor findes der delte meninger om, hvad man bør tilsætte i vandet, for at gøre vinduerne mest mulige ren. Men hvis du ønsker at køre den mest simple løsning, som også er miljøvenlig, så bør kun kun tilføje en sjat opvaskemiddel i vandet, og intet andet. Man kan om nødvendigt, tilføje lidt eddike, som kan få de værste kalkpletter væk.

Sådan gør du

Når dit vand er klart, og du har fundet alle de ting du skal bruge, frem. Så er det bare om at komme igang.

Først skal du tage din svamp eller indvasker, og gør våd i dit sæbevand. Herefter klemmer du det værste vand af, da det er begrænset mængde af vand, du skal have op på puden. Hvis svampen er alt for våd, hvis vandet blot løbe ned af vinduet og svine unødvendigt.

Begynd at skrubbe vinduet (først forsigtigt, derefter hårdere). Vask indtil al snavs, og genstridige pletter er væk. Sørg for at komme ud i kanterne og i hjørnerne. Vask i forskellige retninger, op, ned, til siderne og i cirkulære bevægelser.

Når hele ruden er sæbet ind, tager du din skraber. Start med at skabe oppefra og ned. Du kan gøre det på 3 måder.

  • Start i højre hjørne og skrab vandret hen til kanten
  • Start højre hjørne, og skrab lodret ned til kanten
  • Start i højre hjørne (lodret) hen til kanten, hvor du laver en U-vending og går lidt ned, og fortsætter i én lang glidende bevægelse. (det er en metode, som de erfarende vinduespudsere bruger, men også den sværeste)

Når hele vinduet er fri for vand, så skal du have fat i din tørre klud. Sørg for, at din skraber er helt ren for hver gang du løfter den. Tag også din tørre klud, og tør langs vinduets kant. Du har nu pudset dit første vindue, og klar til det næsten.

Hvis du pudser indendørs, kan det være en god ide, at lægge et håndklæde eller aviser på gulvet, da vandet godt kan løbe fra vinduet og ned på gulvet, hvilket resulterer i noget rod, hvis gulvet ikke kan tåle større mængde vand. 

Rigtig god fornøjelse!

Vinduespudsning for begyndere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *